Com arriba el nadó a posar-se dret

Arribarà un dia en el que el teu nadó s’agafarà amb força d’algun suport i tindrà l’enorme valentia de posar-se dempeus! Pots imaginar la seva sensació? I la teva en veure-ho?

Quan observem que el nadó es posa dret, molt sovint es relaciona amb que ja està a punt de caminar. De fet, el que passa moltes vegades és que s’interpreta que “ja vol” caminar, i ben ràpid se li dóna la mà per ajudar a que ho faci. Com segurament et podràs imaginar, vull dir-te que és convenient que no ho facis. Cal que separem el fet de que s’hagi posat dret/a amb que ja es posi a caminar: encara queda temps per a això.

Ara ens centrem en el meravellós del que està succeint en aquest moment, que és que el teu fill/a ha passat d’estar a prop de la superfície de terra, a aixecar-se i separar molt més el seu centre de gravetat d’aquest. Per fer això necessita moltíssim equilibri i seguretat en si mateix/a, motiu pel qual ara necessita agafar-se amb les mans a alguna superfície.

T’explico el procés de conquesta de la verticalitat en aquest article: https://letsfamily.es/bebes/como-llega-el-bebe-a-ponerse-de-pie/

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp