Sobre mi

carla-olle

Hola! Sóc la Carla Ollé.

Sense esperar-ho aquí em trobo, escrivint i compartint amb tu la meva visió de la infància, l’educació, el creixement i l’acompanyament.

Sóc mestra d’educació infantil i primària i actualment m’estic formant com Doula i acompanyant en la primera infància i criançaM’apassiona l’educació, sóc mestra de vocació amb la immensa sort d’haver tingut de professora a la Dra. Teresa Godall durant els meus estudis. A ella li agrairé sempre haver-me fet reflexionar sobre què és respectar de veritat a un infant i permetre’m veure molt clarament que “un canvi de mirada, ho canvia tot”

Al llarg d’aquest temps m’han inspirat molts autors i corrents, com les aportacions d’Emmi Pikler, la pedagogia Waldorf o l’educacó lliure, per exemple, i he après en persona de grans referents com Sonia Kliass o Marta Graugés, entre d’altres. També vull mencionar aquí a dues persones que han estat al meu costat durant tot aquest procés i que tenen una rellevància especial a nivell personal.

La Josefina Aregall, la meva mare, mestra i fundadora de l’escola on he treballat tants anys. Gràcies per haver-me ensenyat què és la il·lusió sostinguda en el temps, la passió per un projecte, l’entrega desinteressada i l’esforç inesgotable amb un somriure. També en Xavier Vicent, el neuropsicòleg que tants anys ens ha acompanyat a l’escola. Gran part de qui sóc ara m’ho han aportat les teves visites, xerrades i conferències, sóc una afortunada d’haver après de tu. Ja saps, gràcies Xavi. I no deixaré de parlar de l’experiència, del dia a dia, de la vida real. Els infants, les famílies, les companyes de feina… els ingredients ideals per a un gran aprenentatge

Un canvi de mirada ho canvia tot.

Amb tot això, aquí em disposo a escriure’t i acompanyar-te, si ho desitges. Siguis mare, pare, un altre familiar, mestre o, simplement, que t’interessi la temàtica. Veuràs que quan escric m’imagino parlar-li a la mare o pare d’un infant, com ho he estat fent durant tots aquests anys, això és perquè així se’m fa més fàcil ser concreta en la informació. El que dic és vàlid per a qualsevol persona. 

M’agrada parlar i enfocar les situacions en positiu i des de l’amor, crec que aquesta ha de ser la base de l’educació i és el que ens permet créixer i avançar. Per aquest motiu, en aquest espai hi trobaràs també, en alguns casos, la meva visió sobre una concepció social de la primera infància que crec que s’ha de procurar canviar. Perquè, repeteixo, un canvi de mirada ho canvia tot.

Espero aportar-te.

Carla Ollé.